SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 7

 

SSC MTS 2017 Exam Date and Syllabus
16-04-2017,
30-05-2017,
07-05-2017

SSC MTS 2017 Exam Syllabus

Most Important General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 7
In this video we will learn most important GK General knowledge questions with answers which is already came in previous SSC CGL, SSC CHSL & SSC MTS Exams. There is lots of possibility of these questions if you want to really qualified this SSC MTS 2017 exam so watch all parts of given play List

SSC MTS 2017 most important GK Play List
1. What is the name of the border line between India and Pakistan?
Ans. Radcliffe line

2. What is the name of committee, set up for inquiry of Jallianwala Bhag massacre?
Ans. Hunter commission

3. In which Case did Supreme Court hold that the Preamble was a part of the Constitution?
Ans. Kesavananda Bharati case

4. Reserve Bank of India (RBI) is nationalised in the year?
Ans. 1949

5. Which longitude determines the Indian Standard Time (IST)?
Ans. 82.5 E

6. Who has been named as the ICC Cricketer of the year 2016?
Ans. Ravichandran Ashwin

7. Kathakkali dance form is associated with which Indian state?
Ans. Kerala

8. The Fundamental Rights of the Indian Citizen in our Constitution are contained in which part of the Indian Constitution?
Ans. Part III

9. Who was the first President of Indian Republic?
Ans. Dr. Rajendra Prasad

10. Where is the the Head quarters of World Bank located?
Ans. Washington DC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *