SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 10

 

SSC MTS 2017 Exam Date and Syllabus
16-04-2017,
30-05-2017,
07-05-2017

SSC MTS 2017 Exam Syllabus

Most Important General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 10
In this video we will learn most important GK General knowledge questions with answers which is already came in previous SSC CGL, SSC CHSL & SSC MTS Exams. There is lots of possibility of these questions if you want to really qualified this SSC MTS 2017 exam so watch all parts of given play List

SSC MTS 2017 most important GK Play List
1. Who called novel award of Asia?
Ans. Magsaysay

2. Who was the GURU of great mahatma Gandhiji?
Ans. Gopal Krishna Gokhle

3. Biggest national award of India?
Ans. Bharat Ratna

4. Who is called the Akbar of Kashmir?
Ans. Zain-ul-Abidin

5. First lady Prime Minister in the world?
Ans. Sirimavo Bandaranaike(Sri Lanka)

6. First Prime Minister of England?
Ans. Robert Walpole

7. Largest railway station in world
Ans. Grand Central Terminal in New York City

8. Last king of Delhi?
Ans. Ibrahim Lodi (1517–1526)

9. Who is the present Union Railway minister?
Ans. Suresh Prabhu

10. Which is the 29th state of India?
Ans. Telangana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!