SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 6

 

SSC MTS 2017 Exam Date and Syllabus
16-04-2017,
30-05-2017,
07-05-2017

SSC MTS 2017 Exam Syllabus

Most Important gk General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 6
In this video we will learn most important GK General knowledge questions with answers which is already came in previous SSC CGL, SSC CHSL & SSC MTS Exams. There is lots of possibility of these questions if you want to really qualified this SSC MTS 2017 exam so watch all parts of given play List

SSC MTS 2017 most important GK Play List

Most Important General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 6

1. What is the currency of Bhutan?
Ans. Ngultrum

2. Which is the largest ocean of the world?
Ans. Pacific ocean

3. Mahmud Gawan was the prime minister of which kingdom?
Ans. Bahamani

4. Whom did Roger Federer defeat to win Australian Open 2017 Men’s Singles title?
Ans. Rafael Nadal

5. When did the constituent assembly adopt the national anthem?
Ans. 24th January 1950

6. Name the freedom fighter who said, “Swaraj is my birth right”?
Ans. Bala Gangadhar Tilak

7. Who acted as the Constitutional Advisor to the Constituent Assembly?
Ans. B. N. Rau

8. Who is known as Father of White Revolution in India?
Ans. Varghese Kurien

9. India’s only active volcano can be found in which Island?
Ans. Barren island

10. Which State enjoys the distinction of being the first linguistic State of India?
Ans. Andhra Pradesh

 

One thought on “SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 6

  • August 28, 2017 at 5:02 am
    Permalink

    Hi! I’ve been following your ƅlog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you ɑ ѕһout out from Ꮶingwood Teⲭas!
    Just wanted to mention keep up the great job!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!