SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 5

 

SSC MTS 2017 Exam Date and Syllabus
16-04-2017,
30-05-2017,
07-05-2017

SSC MTS 2017 Exam Syllabus

Most Important gk General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 5
In this video we will learn most important GK General knowledge questions with answers which is already came in previous SSC CGL, SSC CHSL & SSC MTS Exams. There is lots of possibility of these questions if you want to really qualified this SSC MTS 2017 exam so watch all parts of given play List

SSC MTS 2017 most important GK Play List

Most Important General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 5

1. What is the capital of Australia?
Ans. Canberra

2. Who is the last governor general and first viceroy of India?
Ans. Lord Canning

3. The outermost layer of the Sun is called?
Ans. Corona

4. Which Act created for the first ‘The Supreme Court’ in India?
Ans. Regulating act of 1773

5. Who was the First Chairman of Planning commission of India?
Ans. Jawahar Lal Nehru

6. Which Indian state has longest coastline?
Ans. Gujarat

7. Who is the recipient of Jnanapith award 2016?
Ans. Shanka Ghosh

8. Which organ secretes bile juice?
Ans. Lever

9. Which is the first vedic book to deal with Musics?
Ans. Samaveda

10. Every year 4th February is observed around the world as?
Ans. World Cancer Day

One thought on “SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 5

  • August 28, 2017 at 6:41 am
    Permalink

    Generaⅼly I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very comⲣelled me to check out and do it!

    Your writing style has been surprised me. Thаnk you, quite nice post.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!