SSC MTS 2017 Most Important GK (General Knowledge) Questions with Answers Part 15

 

SSC MTS 2017 Exam Date and Syllabus
4-Jun-2017

SSC MTS 2017 Exam Syllabus

Most Important General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 15
In this video we will learn most important GK General knowledge questions with answers which is already came in previous SSC CGL, SSC CHSL & SSC MTS Exams. There is lots of possibility of these questions if you want to really qualified this SSC MTS 2017 exam so watch all parts of given play List

SSC MTS 2017 most important GK Play List

1. Which youngest political party in India, as on 2013?
Ans. AAP

2. Who was the founder of Arya Samaj?
Ans. Dayanand Saraswati

3. Lira was the currency of which country?
Ans. Italy

4. Who is the supreme commander-in chief of armed forces?
Ans. President

5. Who was the greatest kushan ruler?
Ans. Kanishka

6. In the constitution of India, the budget is known as?
Ans. Annual Financial Statement

7. Which of the following countries has a parliamentary form of government?
Ans. United States of America

8. The Almatti Dam is constructed on the river?
Ans. Sileru

9. The name of the scientist who discovered neutron?
Ans. James Chadwick

10. Who is the father of biology?
Ans. Aristotle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!