SSC MTS 2017 Most Important General Knowledge Questions with Answers Part 4

 

SSC MTS 2017 Exam Date and Syllabus
16-04-2017,
30-05-2017,
07-05-2017

SSC MTS 2017 Exam Syllabus

Most Important General Knowledge Questions with Answers for SSC MTS 2017 Part 4
In this video we will learn most important GK General knowledge questions with answers which is already came in previous SSC CGL, SSC CHSL & SSC MTS Exams. There is lots of possibility of these questions if you want to really qualified this SSC MTS 2017 exam so watch all parts of given play List

SSC MTS 2017 most important GK Play List

1. Which country is also called the “Land of the Midnight Sun”?
Ans. Norway

2. What is the full form of “NITI” Aayog?
Ans. National Institution for Transforming India

3. Historical town Kalibangan is located in which Indian state?
Ans. Rajasthan

4. Who was the Chairman of the Drafting Committee of the Indian Constitution?
Ans. Dr. B. R. Ambedkar

5. Special Drawing Rights (SDR) is related to which multilateral financial institutions?
Ans. International Monetary Fund (IMF)

6. Which Indian neighbour country shares longest land boundary with India?
Ans. Bangladesh

7. Who is the winner of men’s singles US open tennis championship-2016?
Ans. Stan Wawrinka

8. Who is the secretary general of United Nations?
Ans. António Guterres

9. The city of Jaunpur has been named in memory of:
Ans. Mohammad bin Tughlaq

10. Mahalanobis Model has been associated with which Five Year Plan?
Ans. Second five year plan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *